Manlig inredning: Drinkblandaren med WIFI

Ett riktigt hem är inte komplett utan en drinkblandare. Eller, rättare sagt, en riktig mans hem är inte komplett utan en drinkblandare, och givetvis då så high-tech som det bara är möjligt. Man kombinerar det bästa från två världar liksom, alkohol och teknologi. Robotbartenders finns det en hel massa olika varianter av, och är man ute efter något som både är coolt och praktiskt så är Bartendro en av de bästa. Det handlar om ett Kickstarter-projekt för att bygga den perfekta drinkblandaren, som inte gör alla de misstag mänskliga bartenders gör. När man druckit ett glas eller två eller tio kan det ju bli lite svårt med koncentrationen.

Bartendro består av en massa rör och ledningar och ser kanske inte riktigt ut som en robot, men det är det. En robot som till och med skulle göra Grant Imahara, robotgalningen från Mythbusters, stolt. Den blandar och mixar och ordnar perfekta drinkar. Men det är inte allt. Den är dessutom Wifi-kontrollerad, så man kan välja vilken drink man vill ha via ett webbaserat interface. Helt perfekt för den som är lite lat.

Tyvärr måste vi dock erkänna att den än så länge inte reser sig upp och går till dig med drinken; det måste du göra själv. Förhoppningsvis är nästa steg i utvecklingen en robot som kan servera de drinkar som Bartendro blandar till. Det skulle definitivt fullända inredningen och komplettera ens barskåp perfekt. Bartendro är som sagt ett Kickstarter-projekt, och om den kommer att tillverkas i större skala är ännu inte säkert, men man kan ju hoppas.